Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: ‘Vaka elemesi yapılması gerekiyor’

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: “Vaka Elemesi Yapılması Gerekiyor”

Ankara‘da “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu” düzenlendi

ANKARA – Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Türkiye Yüzyılında Sağlık Okuryazarlığı Sempozyumu”na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, acil durum vakalarında vaka elemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Her vakaya ambulansın gitmemesi gerekiyor. Kalp krizi geçiren vatandaşımızın, yüksekten düşen vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bunlara öncelik verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise sempozyumda toplumun sağlık okuryazarlığını artırmanın önemine değinerek, “Sağlık okuryazarlığı bireylerin sağlıkla ilgili bilgilere erişimini, anlayışını ve bu bilgileri kullanma becerisini ifade etmektedir. Bu kavram toplumsal bir dönüşümü gerektirmektedir. Sağlık-Sen ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu girişimi, Türkiye’nin sağlık vizyonuna önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.

“Sağlık okuryazarlığı sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçebilir”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan da akademik sendikacılığın sağlık okuryazarlığına önemli katkılar sağlayabileceğini belirterek, “Her türlü acil durumda her vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak her vakaya ambulansın gitmemesi gerektiğine inanıyoruz. Vaka elemesi yapılması gerekiyor. Sağlık okuryazarlığı, sağlıkta şiddet olaylarını önlemede büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Sempozyum, ödül takdimleri ve öğrencilere verilen konferans ile sona erdi. Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Faruk Doğan, pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BİLAL SARIKAVAK – Sağlık

Related Posts

Sadece 5 tanesi kabızlığı bitiriyor! Bu kuruyemiş bağırsakları jet gibi çalıştırıyor

Kabızlık, birçok kişinin sessizce mücadele ettiği ama günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen yaygın bir sorun. Müshil kullanmadan, doğal yollarla çözüm arayanlar için ise etkili ve kolay bir alternatif var. Üstelik sadece 5 tanesini yemek yeterli!

Rüya Görmek Ruhu Dinlendirir

Rüya görmek ruhu dinlendirir! Rüya herkes için farklı bir anlama gelirken uzmanlar uykunun bedeni, rüyanın ise ruhu dinlendirdiğini söyledi. 

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi.