Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Alerjik Bireyler İçin Ev Bitkileri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerdeki iç mekan bitkileri, sadece estetik güzellikleriyle değil hoş kokularıyla da rahatlatıcı bir etki yaratır. Ancak alerjik reaksiyonları olan kişiler için bazı bitkiler sorun yaratabilir. Sporlar, polenler, toz ve diğer partiküller hassas bünyeler üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İşte evinizde bulundurmanız gerekmeyen bazı bitkiler.

Özellikle alerji mevsimlerinde, dışarıdaki polenlerin yanı sıra ev bitkilerinin yaydığı alerjenler de semptomları artırabilir. Bazı bitkiler çiçeklenme sırasında polen saçar veya yapraklarında toz biriktirir. Bu durum hapşırma, burun tıkanıklığı ve hatta astım krizlerine yol açabilir.

Eğrelti otları, iç mekanlara tropikal bir hava katar ancak spor üretir ve solunum yollarını tahriş edebilir. Alerjik reaksiyonları olanlar için eğrelti otları hapşırma, burun tıkanıklığı gibi belirtileri tetikleyebilir.

Afrika menekşeleri, çiçeklenme sırasında polen yayarak alerjik belirtilere sebep olabilir. Yapraklarındaki ince tüyler alerjenleri havaya taşır. Aynı şekilde kauçuk ağaçları da toz ve alerjenler içerebilir.

Ağlayan incir, zarif görünümüyle iç mekanlara şıklık katar ancak toz tutma özelliği nedeniyle alerjenleri havaya karıştırabilir. Genel olarak, çiçek açan bitkiler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Alerji riskini en aza indirmek için polen üretmeyen ve toz tutma eğilimi az olan bitkiler tercih edilebilir.

Evde bulundurulan bitkileri nemli bir bezle silerek toz birikimini önleyebilirsiniz. Ayrıca alerjik reaksiyonları olanlar için yatak odasını alerjenlerden uzak tutmak önemlidir. Alerji riskini azaltmak için polen üretmeyen bitkiler tercih edilebilir.

Related Posts

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

Uzmanı açıkladı: ‘Bel fıtığının ameliyatsız tedavisi mümkün’

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Özkan Yükselmiş, “Uzun süre oturmak, ağır yük kaldırmak gibi nedenlerle ortaya çıkan bel fıtığı, küresel bir sağlık sorununa dönüşüyor. Robotik lazerle bel fıtığı tedavisini ağrısız, neştersiz ve hızlı bir şekilde çözebiliyoruz” dedi.

12 Mayıs’a kadar onarım çalışmaları yapılacak: Kara yollarında son durum!

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Giresun’da Kaza: Bariyerleri Aşan Araç Karşı Şeride Geçti, 2 Yaralı

Bariyerleri aşan araç karşı şeride geçti: 2 yaralı GİRESUN – Giresun’da bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Sahil Yolunda Trabzon …

Ankara’da Sahte İçki Faciası: 105 Kişi Hayatını Kaybetti

(ANKARA) – Ankara’da son 2 ay içinde sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 105’e yükseldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı ise 43 oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir