Diyarbakır Çocuk Hastanesi alarm veriyor; yapısal risk, personel yetersizliği ve ödeme sorunları gündemde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası: Diyarbakır Çocuk Hastanesinde Acil Önlemler Alınmalı

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, hastanedeki sorunlara dikkat çekti. Sendika, deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını, personel eksikliğinin devam ettiğini ve hak edilen ödemelerin yapılmadığını belirtti.

Yetersiz Yapısal ve İdari Durumlar

SES İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmadığını vurgulayarak, hastanenin depreme karşı riskli olduğunu ve sadece yüzeysel tadilatlar yapıldığını savundu. Büyükdeniz, “Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nde yıllarca iyileştirme yapılmadı. 2025 yılında ise güçlendirme adı altında yalnızca basit bir boya yapıldı. Çalışanlar, güvensiz yapılarda çalışmaya zorlanıyor” dedi.

Güneydoğu Ekspres’in haberine göre, sendika yapı güvenliği raporlarının kamuya açıklanmasını, olumsuz deprem raporları bulunan binaların tahliye edilmesini ve çalışanların can güvenliğinin öncelikli olmasını talep etti.

Hemşire ve Klinik Destek Personeli Yetersizliği

Büyükdeniz, gece vardiyalarında 35 hastaya sadece 2 hemşirenin düştüğünü belirterek, personel eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Çocuk hastaların doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesi ve tedavi edilmesi için daha fazla personel istendi.

Riskli Birim Ödemeleri Sorunu

Sendika, mahkeme kararlarına rağmen ödenmeyen döner sermaye ödemelerine de değindi. Riskli birimlerde çalışan tıbbi sekreterlere yapılmayan teşvik ödemelerine dikkat çeken Büyükdeniz, “Yaklaşık 30 ay boyunca ödemeler yapılmadı” şeklinde açıklamada bulundu.

Sendika, hastanedeki sorunların çözülmesi, hakların verilmesi ve sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda görev yapabilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Related Posts

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir