Bayram tatlınız gerçek mi? Uzmanı sahte ürünlere karşı uyardı

Tatlı ve Çikolata Talebindeki Artışla Gıda Güvenliği Önemli Hale Geliyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çikolata, şeker ve şerbetli tatlılar yoğun ilgi görüyor. Ancak, bu artan taleple birlikte taklit ve tağşiş ürünlerin de önlenmesi gerekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, gıda güvenliğine dikkat çekti.

Şekerli Tatlılarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bayramlarda geleneksel olarak tüketilen şerbetli tatlılar, çikolata ve şeker gruplarına biraz daha dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kırım, bu ürünlerin taklit edilerek halka sunulduğunu belirtti. Özellikle nişasta bazlı glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlere eklenmesinin sağlık açısından riskli olduğuna değinen Kırım, bu tarz ürünlerin özellikle çocukların ve yetişkinlerin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

‘Antep Fıstığı’ İle İlgili Uyarı

Gıda alışverişinin güvenilir yerlerden yapılması gerektiğinin altını çizen Kırım, özellikle şekerli tatlıların evde yapıldığında daha güvenli olduğunu belirtti. Ancak, bazı yerlerde Antep fıstığı yerine daha ucuz alternatiflerin kullanıldığına değinen Kırım, bu durumun taklit ve tağşişe neden olduğunu ifade etti. Alışveriş yaparken ürünlerin içindekiler bilgisine ve TRK koduna bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kırım, güneş altında bekleyen ürünlerden de uzak durulması gerektiğini dile getirdi.

‘TRK Kodu Olmayan Ürünlerden Kaçının’

Hem günlük hayatta hem de özel günlerde aşırı şeker tüketiminden kaçınılması gerektiğini belirten Kırım, tüketicilerin açıkta satılan şeker ve çikolatalardan uzak durmalarını önerdi. Gıda güvenliği açısından son derece önemli olan Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne uygun ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Kırım, kakao içeriği yüksek çikolataların kaliteli olduğunu ve tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Sadece 5 tanesi kabızlığı bitiriyor! Bu kuruyemiş bağırsakları jet gibi çalıştırıyor

Kabızlık, birçok kişinin sessizce mücadele ettiği ama günlük yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen yaygın bir sorun. Müshil kullanmadan, doğal yollarla çözüm arayanlar için ise etkili ve kolay bir alternatif var. Üstelik sadece 5 tanesini yemek yeterli!

Rüya Görmek Ruhu Dinlendirir

Rüya görmek ruhu dinlendirir! Rüya herkes için farklı bir anlama gelirken uzmanlar uykunun bedeni, rüyanın ise ruhu dinlendirdiğini söyledi. 

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Vücudumuzla ilgili beş efsane ve gerçek: ‘Kilolu insanların metabolizmaları daha yavaş değildir’

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi.