Deodorantı bir de böyle sıkın: Yıllardır yanlış biliniyormuş, ter kokusu böyle yok oluyormuş

Deodorant Kullanımı ve Etkili Yöntemleri

Deodorant seçerken sadece kokusu veya içeriği değil, aynı zamanda doğru kullanım yöntemi de oldukça önemlidir.

Dermatologlar, birçok insanın marketlerden veya eczanelerden satın aldığı deodorantları yanlış kullandığını belirtiyor. Toulouse Üniversitesi Hastanesi’nde tıp stajyeri Carla Valette, TikTok hesabında yaptığı açıklamada, deodorantın etkilerini maksimize etmek için farklı bir kullanım şekline dikkat çekiyor:

Deodorantı Gece Kullanın

“Bu öneri garip gelebilir, ancak deodorantı sabah değil, gece yatmadan önce kullanmalısınız.”

Uzmanlar, gece saatlerinde ter bezlerinin daha az aktif olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, deodorantı temiz koltuk altlarına, tercihen duştan sonra uygulamak, ürünün daha derinlemesine emilerek daha etkili sonuçlar elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca uzmanlar, gece kullanılan deodorantın gün içinde tekrarlanmaması gerektiğini vurguluyor ve bu yöntemin gereksiz uygulamalardan kaçınmanıza yardımcı olacağını belirtiyor.

Eğer gece daha aktif bir yaşam sürüyorsanız ve gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız, deodorant kullanımınızı sabah saatlerine kaydırmanız gerekebilir.

Uzmanlar, deodorantı en az hareket etmediğiniz dönemden hemen önce uygulamanın etkisini artırdığını belirtiyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan bir araştırma da bu yöntemin etkili olduğunu doğruluyor.

Bu bilgiler, deodorantların neden “24 saat etkili” olarak pazarlandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Gece yatmadan önce uygulanan ürünler, 8-12 saat boyunca emilip etkisini gösteriyor ve sonraki 12 saat boyunca işte veya spor yaparken kullanılabiliyor.
Bu nedenle, işe yaramadığını düşündüğünüz deodorantı çöpe atmadan önce, uygulama zamanınızı değiştirerek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Related Posts

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir